De odödligas regler

 

Titel: De odödligas regler


Författare: Julie Kagawa


Originaltitel: The immortal rules


Serie: Edens blod #1


Förlag: Harlequin


Utgiven: 2013


Sidor: 459

 

Första meningen: De hängde de Oregistrerade i det gamla packhusområdet; det var en offentlig avrättning , så alla kom för att se på.

 

Handling: Allison Sekemoto lever i Ytterkanten, den yttersta cirkeln av en muromgärdad stad. På dagen letar hon och hennes gäng mat bland soporna för att överleva. På natten kan någon av dem ätas. Vissa dagar är allt som driver Allie hennes hat mot de vampyrer som håller människor som blodboskap. Tills natten Allie själv dör och blir ett av dessa monster.

Tvingad att fly sin stad, måste Allie passera för människa när hon slår sig ihop med en trasig grupp vandrare som söker en legend - en plats som kan ha ett botemedel för sjukdomen som dödade de flesta av civilisationen och skapade de Smittade, de blodtörstiga varelser som hotar människor och vampyrer. Och snart måste Allie bestämma vad och vem som är värd att dö för... Igen.

 

Mest intressanta karaktär: Kanin

 

Bästa scen eller del: Början

 

Min kommentar: En vampyrbok som skiljer sig från andra vampyrböcker och det på ett bra sätt. Den är spännande, mörk, blodig och väldigt medryckande. Kommer definitivt att läsa del två!

 

Mitt betyg: 4/5



Kommentarer
Boklandskapet

Jag gillade den också väldigt mycket. Just eftersom den var annorlunda mot andra "vampyrböcker" jag hoppas att fortsättningen kommer snart.

2013-12-22 @ 20:43:28
URL: http://boklandskapet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lasligheter.blogg.se

En bokblogg helt enkelt!

RSS 2.0